آیا عسل در بارداری خطر دارد؟ | راهنمای کامل

عسل در بارداری

عسل در بارداری آسیبی برای مادر و جنین ندارد؟ مطمئنا برای شما مادر عزیز هم سوال شده که آیا خوردن عسل در زمان حاملگی باعث سقط می شود؟ یا خوردن عسل در بارداری و زمان شیردهی مفید است یا مضر؟! شاید نگرانی شما به این دلیل است که شنیده اید مصرف عسل برای کودکان زیر دو سال، ممکن است مضر باشد. پس اگر سلامتی عزیزانتان برای شما مهم است تا انتهای مطلب همراه ما باشید.

علت منع مصرف عسل در بارداری

همانطور که می دانید پرسیدن این همه سوال درباره خوردن عسل در حاملگی و خطرات و عوارض آن هنگام شیر دادن به کودک و حتی نگرانی درباره ی خوردن عسل قبل از بارداری، یک دلیل بیشتر ندارد و آن وجود برخی باکتری های داخل عسل است که ممکن است نوزادان را به بیماری بوتولیسم مبتلا کند.

این بحث باعث سر درگمی خیلی از مادران باردار شده و موجب شده بسیاری از آنها از خوردن عسل اجتناب کنند. زیرا سلامتی دلبندشان از هر چیزی مهم تر است و این عشق مادر واقعا ستودنی است اما …

آیا واقعا عسل در بارداری ضرر دارد؟

یکی از سوالاتی که زیاد پرسیده می شود این است که چرا در دوران بارداری نباید عسل خورد؟ قبل از اینکه جواب داد بهتر است در مورد منع خوردن عسل برای کودکان زیر دو سال کمی توضیح بدهیم تا بتوان درباره اصل موضوع سخن گفت؛ معده نوزادان به خاطر اینکه به طور کامل مقاوم نشده ممکن است در مقابل باکتری های مختلف آلوده شده و مشکلاتی برای آن ایجاد شود.

عسل ممکن است حاوی باکتری هایی باشد که احتمال دارد در روده نوزاد جوانه بزنند و باعث بوتولیسم شوند، بیماری نادری که حتی در مواردی می تواند باعث فلج شود و بالقوه کشنده است. روده نوزادان به اندازه کافی بالغ نیست که باکتری ها را از بین ببرد، بنابراین باید عسل را تا 2 سال اول زندگی از کودک خود دور نگه دارید.

اما بر خلاف کودکان، معده افراد بزرگسال قادر است باکتری‌های موجود در عسل را کاملا کنترل کند. تحقیقات نشان می‌دهد حتی اگر باکتری‌ها بتوانند از معده مادر عبور کنند، بعید است این باکتری ها از مادر به جنین داخل رحم منتقل شوند.

حتی در موارد نادری که زنان باردار به بیماری بوتولیسم مبتلا شده‌اند، این بیماری در نوزادان آنها تشخیص داده نشده است. بنابراین خوردن عسل در بارداری نمی تواند برای سلامتی مادر و جنین تاثیر منفی داشته باشد.

بهترین کار قبل از مصرف عسل در بارداری

دوران بارداری یکی از حساس ترین دوران زندگی هر مادری است؛ به همین دلیل هر کاری لازم است با دستور پزشک متخصص انجام گیرد. خوردن عسل طبیعی در دوران بارداری نیز بهتر است با مشورت یک متخصص مربوطه انجام شود. زیرا پزشک با معالجه و شناخت بهتر فیزیک و مشکلات بدنی مادر، می تواند تصمیم و انتخاب دقیق تری داشته باشد.

ما در این مقاله به بررسی نحوه ی مصرف عسل در بارداری پرداخته ایم تا شما مخاطب گرامی شناخت کلی از موضوع داشته باشید. به طور کلی هیچ مقاله ای نمی تواند جایگزین توصیه پزشک متخصصی باشد که شخصا مراجعه کننده را معاینه کرده است.

عوارض و ضرر عسل خام در حاملگی

عسل خام همان عسل طبیعی محلی است که بدون اینکه حرارت دیده باشد توسط زنبوردارها فروخته می شود و دارای خاصیت آنتی اکسیدانی بالایی است. هیچ مطالعه ی کاملا دقیقی در مورد بی خطر بودن عسل خام در دوران بارداری وجود ندارد، اما هیچ دلیلی هم وجود ندارد که باور کنیم این عسل برای افراد باردار ضرر داشته باشد.

بیشتر عسل‌هایی که در فروشگاه‌ها فروخته می‌شوند پاستوریزه هستند. شرکت های تولیدی، عسل را به مدت 15 تا 30 ثانیه و تا 70 درجه سانتی گراد گرم می کنند، بعد به سرعت خنک می کنند.

البته این کار دلایل بهداشتی ندارد و نه تنها باعث بهتر شدن کیفیت عسل نمی شود بلکه آنزیم های مفید عسل را هم از بین می برد. حرارت دادن عسل تنها برای نگهداری بهتر، ماندگاری بیشتر و بهبود ظاهر آن انجام می شود.

حرارت دادن عسل، سلول های مخمر را از بین می برد (البته نه هاگ های بوتولیسم را) بنابراین عسل خیلی دیر تخمیر و ترشیده می شود. پاستوریزه کردن نیز فرآیند شکرک زدن را کند می کند، بنابراین عسل مدت بیشتری مایع و روان می ماند.

بنابراین بر خلاف تبلیغات زیادی که برای عسل های پاستوریزه صورت گرفته و این نوع عسل را برای جایگزینی مصرف عسل طبیعی در دوران بارداری پیشنهاد می دهند باید بدانید عسل فروشگاهی به جز خاصیت شیرین کنندگی هیچ منفعتی ندارد.

نتیجه گیری:

گرچه نگرانی مادران باردار در مورد سلامتی جنین قابل درک است و با اینکه امکان ابتلای مادران به بوتولیسم و انتقال آن به جنین بسیار کم است اما همانطور که گفتیم بهتر است مصرف عسل در این دوران زیر نظر پزشک باشد و بدن مادران باردار از نظر میزان قند خون و افزایش وزن و جلوگیری از دیابت کنترل شود. همچنین عسل مورد استفاده برای خانم های باردار باید کاملا طبیعی و پاستوریزه شده باشد.

منبع مورد استفاده:

www.babycenter.com

عسل عصاره
ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *